Swedish Language English Language

STYRELSEN

– Shabnam Ziaei Nikpour (ordförande och grundare)

 Shabnam är professionell afrikansk dansare och danslärare med cirka 15 års erfarenhet. Hon är även den som grundade Expose Dance and Music Ensemble (EDME). Shabnam arbetar som projektsamordnare för många afrikanska artister i hela Europa och i Afrika. Med sin passion för Afrika har hon startat ett SHABNAMvälgörenhetsprojekt inom ramen för Expose Dance and Music Ensemble. Projektet heter ”Educate the children” genom EDME. Där hjälper hon frivillig de behövande barnen att gå i skolan. För Shabnam gäller ”alla är olika men har lika värde”.

 

– Habib Iddrisu (Konstnärlig ledare, kassör)

Habib är eHabib Ibrahim Iddrisun afrikansk danskoreograf, teaterregissör och slagverkare. Han började med afrikansk konst i början av 90-talet med en kulturell grupp kallad Dzembii i Ghana. Senare studerade han afrikansk dans och trummor vid institutionen för afrikanska studier (IAS) University of Ghana Legon. Habib anslöt sig till Expose Dance and Music Ensemble år 2010 som konstnärlig ledare. Med sin erfarenhet som revisor var det självklart att styrelsen gav Habib rollen som kassör år 2013.

 

– Pernilla Aguilar (sekreterare)

Efter en afrikansk danssession med Shabnam introducerades Pernilla till Expose Dance and Music Ensemble år 2013. Som resekonsult har Pernilla rest PERNILAmycket i världen och utforskat olika länder och deras kulturer. Rytmen i afrikansk levande musik gjorde att Pernilla upptäckte hennes passion för afrikansk dans. Hon är förnärvarande sekreterare för gruppen och även dansare. Dans och musik är det bästa sättet att uttrycka sin lycka på, enligt Pernilla.

 

– Fabian Fernandez (slagverkare)

Fabian, en god vän till Habib, anslöt sig till Expose Dance and Music Ensemble som slagverkare år 2012. Han är en slagverkare som gillar alla slags rytmer från hela värFABIANlden. Fabian är född och uppvuxen i Chile. Han började lära sig musik genom att spela flöjt i grundskolans musikklass. På grund av sin nyfikenhet av musik blev han senare intresserad av afrikanska trummor och har arbetat med det under de senaste sex åren. Fabian tycker att musik är det enda verktyg som förenar oss människor från olika delar av världen.